top of page

Arvæv

Hver gang man bryder igennem et væv i kroppen efterlades et ar. 

Det er almindelig kendt at operationer i kroppens væv efterlader et arvæv af collagene fibre der skal  "lime" arret til. Selv kikkertoperationer efterlader et ar i vævet. Operationer i underlivs-, mave- eller bækkenregionen efterlader også arvæv der kan nedsætte blodgennemstrømningen i området samt i det omkringliggende væv. Ligesom gentagne ægudtagninger kan.

Hvad mange ikke ved, er at infektioner og kønssygdomme, såsom klamydia også efterlader arvæv. Det er egentlig en smart mekanisme der indkapsler infektionen i arvæv, men forbliver arvævet f.eks. i æggelederen kan det befrugtet æg kan have svært ved at bevæge sig mod livmoderen, med risiko for graviditet uden for livmoderen.

Arvæv i livmoderen kan gøre at slimhinden ikke udvikles optimalt, så det befrugtede æg ikke kan sætte sig fast (udebleven graviditet), eller det kan sætte sig fast, men ikke blive næret nok til at blive et levedygtigt foster, (gentagne/ tidlige aborter).

 

Fødsel ved kejsersnit, akut eller planlagt, vil altid efterlade arvæv, uanset om du oplever gener. Arvævet kan give smerter ved ægløsning og/eller menstruation, samleje eller blot ved bevægelse eller belastning samt problemer med at opnå en ny graviditet, fordi der i arvævet er nedsat blodforsyning og lymfeflow, og fordi de forskellige væv "adhererer" med hinanden, det vil sige at de klistrer sammen. Adherancer kan give begrænsninger i bevægelse og dermed nedsat blodforsyning.

Arvæv i blære og tarmene kan opstår efter gentagne blærebetændelser, kroniske eller gentagne forstoppelser, infektioner i tarmene, operationer i tarmområdet f.eks. blidtarmbetændelse. Blære, tyk- og endetarm ligger tæt op ad de reproduktive organer. De forskellige organer og væv bevæger sig hele tiden efter indholdet og de omkringliggende væv næres  i den konstante bevægelighed. Er der arvæv påvirkes vævet i hele området. Man kan sagtens have arvæv uden at vide det.

Ved den indledende samtale samt undersøgelse kan vi afklare om du har arvæv i underliv, bækken eller maveområdet,  der kan have indflydelse på din fertilitet. 

Arvæv behandles med manuel behandling og laser terapi.

Tilbage til "Fertilitet"

fertilitet2_edited.jpg
bottom of page